Iarna 2017-2018

==none==
==none==
==none==
Andorra
Austria
Bulgaria
Chamonix
  Statiune turistica devenita tot mai populara in ultimele decenii, Chamonix este situata chiar la poalele renumitului masiv Mont Blanc, ceea ce o face o destinatie perfecta mai ales pentru cei care iubesc sporturile de iarna. Daca alte statiuni turistice montane din Franta sunt destul de mici si ofera prea putine posibilitati de distractie, Chamonix este un mic oras, cu numeroase localuri si locuri de cazare, dar si peisaje superbe. Partiile de schi sunt foarte bune si apreciate mai ales de cunoscatori. Dar Chamonix este fascinant si pentru numarul mare de ghetari - sapte ghetari mari si multi altii mai mici - raspinditi in valea de aici. Mer de Glace - Marea de Gheata - este al doilea ghetar ca marime din Alpi, cel mai mare fiind Ghetarul Aletsch, din Elvetia. Potrivit estimarilor, Mer de Glace are aproximativ 4000 milioane metri cubi de gheata, avand 12 km lungime si intre 700 - 1900 metri latime. Cum in secolul XX toti ghetarii alpini au inceput sa se topeasca, Mer de Glace scade cu 7.5 metri anual. Merita sa vizitati Chamonix fie si doar pentru a vedea astfel de creatii naturale sau pentru a vedea Mount Blanc, cel mai inalt munte din Europa - 4807 metri.

  Locuri cazare:
Elvetia
Franta
Les Deux Alpes
  Una dintre cele mai frumoase statiuni montane din Franta este si una din cele mai inalte zone glaciare de schi ale lumii, cu o altitudine care variaza intre 2130 - 3600 m. Statiunea are 102 partii pentru toate gradele de dificultate care cumuleaza 220 km si este dotata cu un snowpark, un half-pipe si un boarder crosse. Statiunea se afla la 220 km de Geneva (Cointrin Airport), la 160 km de Lyon (Exapery Airport) si la 120 km de Grenoble Airport.

  Locuri cazare:
Les Trois Vallees
  Este cel mai mare domeniu schiabil din lume. Are 600 km de partii accesibile tuturor turistilor. Dintre cele 330 partii cate numara domeniul, 13% sunt verzi, 39% albastre, 38% rosii si 10% negre, asta insemnand 50% partii pentru incepatori si 50% partii pentru avansati. Reteaua instalatiilor de cablu este cea mai confortabila si mai moderna din lume: 180 instalatii de cablu. Aici principul de baza este urmatorul: "cu cat instalatiile de cablu sunt mai performante cu atat astepti mai putin si schiezi mai mult". Datorita calitatii naturale si amenajarilor regulate, in Les Trois Vallees zapada persista de la inceputul lui decembrie pana la sfarsitul lunii aprilie. Partiile celor 3 vai se situeaza intre 1300 m si 3230 m altitudine, 85% din domeniul schiabil fiind situat mai sus de 1800 m. Exista 25 de culmi accesibile dintre care 10 sunt la mai bine de 2500 m.

  Locuri cazare:
Risoul
  Statiunea de schi Risoul desi este una dintre cele mai sudice statiuni din Franta, care ofera conditii ideale de zapada datorita expunerii nordice. Se extinde intre 1650 si 2750 m altitudine, iar telescaunul de 8 persoane porneste de la limita de zapada. Statiunea Risoul este conectata cu statiunea de schi Vars. Impreuna alcatuiesc domeniul de schi Foret-Blanche. Este o statiune adecvata schiorilor incepatori si mediu. Adevaratii experti in schi sau snowboard gasesc posibilitati limitate de "off-piste". Cele 180 km de partii sunt deservite de catre 57 instalatii pe cablu. Numarul relativ mare de teleschi considera un dezavantaj pentru snowboarderi. Snowboarderii sunt asteptati in snowpark-ul Surfland cu un superpipe de 150 m lungime si 5 m inaltime si de zona boarder-cross. Pentru schi fond sunt asigurate 30 km de piste preparate. Cei mici sunt asteptati la mini-clubul les P'tits Montagnardsde la 6 ani pana la 12 ani, iar de la 4 ani in gradinita de schi.

  Locuri cazare:
Serbia