Litoral Romania 2017

Cap Aurora
    Cap Aurora este o statiune relativ noua (inaugurata la 1 iulie 1973). Situata intre Jupiter si Venus, pe un promontoriu pietros, este formata in principal, dintr-un ansamblu arhitectonic cu hoteluri in forma de piramida purtand nume de pietre pretioase (Agat, Rubin, Diamant, Topaz, Onix, Opal etc). Este cea mai mica statiune de pe Litoralul Romanesc. Plaja se intinde pe aproximativ 500 de metri.

    Locuri cazare:
Costinesti
    Costinesti este situat in partea de sud-est a Romaniei, la 31 km sud de Constanta, învecinandu-se la nord cu comuna Tuzla, in vest aflandu-se DN 39, iar la est Marea Neagra. Costinesti este asezat la 10 metri altitudine fata de nivelul marii, la adapostul capului Tuzla, pe directia unui curent marin de coasta. Incepand cu infiintarea Primariei, in mai 1999, Costinesti este cea mai noua comuna din judetul Constanta, aflandu-se intr-o permanenta dezvoltare.

    Locuri cazare:
Eforie Nord
    Statiunea este situata pe fasia litorala dintre lacul Techirghiol si Marea Neagra, intre Agigea la nord si Eforie Sud la sud, la circa 15 km de Constanta. Statiunea este recomandata pentru tratamentul afectiunilor reumatice, dermatologice si ale sistemului osos. Factorii de cura naturala sunt clima marina excitanta, apa marii care este clorata, sulfatata, sodica, magnesiana, hipotonica (mineralizare medie de 15,5 gr). Plaja statiunii atinge cam 3km lungime si latimi de 20 - 100m, marginita in partea de nord a statiunii de o faleza de peste 30 de metri. In Eforie Nord se pate ajunge pe sosea: 15 km sud de Constanta pe DN39 (E 87) si 29 km Nord de Mangalia, sau pe calea ferata: 14 km sud de Constanta pe linia Constanta-Mangalia, gara Eforie Nord

    Locuri cazare:
Eforie Sud
    Eforie Sud este o statiune estivala integrata orasului Eforie, aflata in extremitatea sud-estica a Romaniei, la 5 km distanta de Eforie Nord si la 19 km distanta de Constanta. Plaja ingusta este intinsa pe o lungime de 2 kilometri si este acoperita cu nisip fin. Eforie Sud este recomandata pentru tratamentul afectiunilor reumatice, dermatologice si ale sistemului osos. Exista si un sanatoriu pentru copii cu afectiuni reumatologice, cu regim permanent, care trateaza indeosebi slabiciunea fizica si rahitismul. In Eforie Sud se poate ajunge pe sosea: 18 km sud de Constanta pe DN39 (E 87) si 25 km Nord de Mangalia. Sau pe calea ferata: 17 km sud de Constanta pe linia Constanta-Mangalia, gara Eforie Sud.

    Locuri cazare:
Jupiter
    Aceasta statiune aflata in extremitatea sud-estica a Romaniei, pe tarmul Marii Negre, la 5 km nord de orasul Mangalia, se intinde intre Neptun si Venus. Plaja din Jupiter se intinde pe aproximativ 1 km in jurul unui golf. Statiunea este indicata atat pentru odihna si cura heliomarina, cat si pentru tratament curativ (hipotiroidism, limfatism, anemii secundare, stari de debilitate, decalceferi, unele dermatoze etc.). Factorii naturali de cura sunt apa Marii Negre, clorurata, sulfatata, sodica, magneziana si climatul maritim, bogat in aerosoli salini. In statiune se poate ajunge pe sosea: pe DN39 (E 87) in apropiere de Mangalia se face la stanga pe drumul de acces care duce direct catre statiune, sau pe calea ferata - situata pe linia Constanta-Mangalia, Jupiter nu are gara proprie, iar cea mai apropiata este gara Mangalia.

    Locuri cazare:
Mamaia
    Mamaia este cea mai mare statiune de pe litoralul romanesc, cu peste 27.000 de paturi, cunoscuta si sub numele de Perla Marii Negre. Mamaia gazduieste in fiecare vara Festivalul muzicii usoare romanesti. Are cel mai fin nisip si cea mai neteda plaja de pe intreaga coasta. Plaja se intinde pe o lungime de 8 km si o latime de 100-200 m. Perioada favorabila helioterapiei este mai lunga de 12 ore pe zi. Salinitate scazuta 15.5 grame pe litru, fund nisipos complet lipsit de pietre, cu panta foarte mica. Mareea este total absenta. Lacul Siutghiol are o lungime de 8 km si latime intre 700 si 4000 de m, nivelul apei fiind cu aproximativ 2 m peste nivelul marii. Este alimentat de izvoare subterane care au scazut salinitatea initiala a lacului. Mamaia incepe la limita nordica a orasului Constanta.

    Locuri cazare:
Mangalia
    Mangalia este o statiune balneoclimaterica permanenta, de aceiasi vechime istorica ca si Constanta, (peste 2000 de ani atestare istorica). Este cea mai sudica statiune de pe litoralul Marii Negre. Situata in extremitatea de SE a României, pe malul Marii Negre la 44 km sud fata de Constanta, la aceeasi latitudine ca orasul francez Nisa. Mangalia are o plaja cu nisip fin, avand o latime de pana la 250 m, excelenta pentru talazoterapie si aerohelioterapie. Statiunea este recomandata in tratamentul de afectiuni reumatismale degenerative, manifestari articulare ale bolilor de nutritie, afectiuni ortopedice, boli ale sistemului nervos central si periferic, boli ale aparatului respirator, boli dermatologice, boli metabolice, boli ginecologice, boli ale aparatului digestiv, boli ale aparatului renal. Caile de acces in statiune sunt numeroase, astfel: Rutier: Bucuresti - Constanta prin Slobozia pe DN 2A (E 60) si Constanta - Mangalia pe DN 39, Bucuresti - Constanta prin Fetesti pe DN 3A si Fetesti - Mangalia pe DN 22C si E 39 Feroviar: Gara Mangalia pe linia Bucuresti - Constanta - Mangalia (239 km.) Aerian: Bucuresti - Constanta (Aeroportul Mihail Kogalniceanu)

    Locuri cazare:
Neptun
    Statiunea Neptun se afla in extremitatea sud-estica a Romaniei, intr-o zona cu o vegetatie relativa bogata, padurea Comorova, pe tarmul Marii Negre, la 7 km nord de orasul Mangalia si la 38 kilometri de Constanta. Punctul forte al statiunii il reprezinta plaja, La Steaguri, care este cea mai bine amenajata plaja de pe litoral. Plaja din Neptun este una din cele mai frumoase de pe litoral, cu nisip fin si intrare in mare lina cu fund nisipos. Aici se pot trata boli reumatismale degenerative, inflamatorii si diartritice, stari posttraumatismale, boli ale sistemului nervos periferic, boli dermatologice, tulburari respiratorii si de alta natura. Cai de acces in statiune: pe sosea - Pe DN39 (E 87), in apropiere de Mangalia se face la stanga pe drumul de acces care duce direct catre statiune, pe calea ferata - situata pe linia Constanta-Mangalia, Neptun si Olimp au gara comuna: halta Neptun. Este situata intre cele doua statiuni si accesul este facil in ambele directii. Distanta pe calea ferata pana la Mangalia este 7 km iar pana la Constanta 36 km.

    Locuri cazare:
Olimp
    Statiunea Olimp se afla in extremitatea sud-estica a Romaniei, intr-o zona cu o vegetatie relativa bogata, padurea Comorova, pe tarmul Marii Negre, la 7 km nord de orasul Mangalia si la 38 kilometri de Constanta. Exista posibilitati diverse de practicare a sporturilor nautice pe mare sau pe lacul Neptun. Punctul forte al statiunii il reprezinta plaja, La Steaguri, care este cea mai bine amenajata plaja de pe litoral. Plaja din Olimp este mai mica ca intindere si este in jurul unor golfuri create de diguri. Aici se pot trata boli reumatismale degenerative, inflamatorii si diartritice, stari posttraumatismale, boli ale sistemului nervos periferic, boli dermatologice, tulburari respiratorii si de alta natura.

    Locuri cazare:
Saturn
    Statiunea Saturn se afla in imediata apropiere a Mangaliei, in partea de nord a acesteia, intr-un golf linistit. Este situata la 42 km sud de Constanta si la 1 km nord de Mangalia. Statiunea Saturn este recomandata atat pentru persoanele sanatoase care pot beneficia de cura heliomarina in timpul vacantelor de vara, cat si pentru tratamentul unor afectiuni reumatismale degenerative, ortopedice post-traumatice, rahitism, boli ale aparatului respirator, dermatologice sau ginecologice. Principalii factori de cura sunt apa marii, namolul sapropelic extras din Lacul Techirghiol, apele mezotermale sulfuroase, bioclimatul marin bogat in aerosoli salini si in radiatie solara, cu efect stimulent asupra organismului.

    Locuri cazare:
Vama Veche
Venus
    Statiune balneoclimaterica estivala, de interes general, este asezata intre Saturn si Cap Aurora, pe latura sudica a golfului Aurora, la 3 kilometri de Mangalia si la aproximativ 40 de kilometri de Constanta. În statiune se pot practica sporturi nautice (iahiting, wind-surfing, hidrobiciclete etc.), Plaja se intinde pe o lungime de circa 3 km, are o latime maxima de cca 200 metri. Este acoperita cu un strat de nisip fin si protejata de 7 diguri. Factorii naturali de cura sunt climatul maritim, excitant - solicitant, bogat in aerosoli salini si apa Marii Negre cu un grad de mineralizare de 15,5%, Statiunea Venus este recomandata atat pentru persoanele sanatoase care pot beneficia de cura heliomarina in timpul vacantelor de vara, cat si pentru tratamentul unor afectiuni reumatismale degenerative, posttraumatice, al unor stari de anemie secundara, de debilitate, rahitism, al unor boli dermatologice, endocrine, ginecologice etc.

    Locuri cazare: